Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Ελλάς, Ελλήνων...

Δε συνεχίζω το σύνθημα, επειδή, πρώτον, δεν είσαστε όλοι Χριστιανοί και, δεύτερον, θα κατηγορηθώ για νοσταλγός του παρελθόντος...

Ο καιρός, όπως όλοι διαπιστώσαμε, άλλαξε. Οι βροχερές μέρες και νύχτες είναι πλέον γεγονός κι η διάρκεια της μέρας έχει μειωθεί αισθητά. Λογική σειρά των εποχών θα μου πείτε και θα έχετε απόλυτο δίκιο.

Το "μία βροχή θα μας σώσει" εδώ και χρόνια δεν ισχύει στην Ελλάδα. Ίσως να μπορούμε να το πούμε μόνο μεταφορικά, αναφερόμενοι σε μία άλλη "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ". Αλλά ο καιρός, που οι αμαρτίες μας διαγράφονταν τόσο εύκολα και ξαναρχίζαμε τη ζωή μας ανάλαφροι, έχει περάσει.

Η προαναφερθείσα βροχή, αποκλείεται να μας σώσει. Σίγουρα θα ξεγυμνώσει τις αδυναμίες του κράτους και του λαού μας, αλλά να μας σώσει... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Επειδή μία από τις αδυναμίες των Ελλήνων είναι κι η αδυναμία λήψης αποφάσεων κι, ακόμα περισσότερο, η αδυναμία τήρησης των όποιων αποφάσεων!

Ας εξηγήσω. Πάλι θα βρέξει.. Πάλι θα γίνει το L.A. (Lεκανοπέδιο Aττικής) Florida χτυπημένη από διάφορους τυφώνες. Μεταφορικά, βέβαια! Εμείς, βλέπετε, δε χρειαζόμαστε τυφώνες 5ης κλάσσεως, για να πνιγούμε! Πνιγόμαστε και σε μία κουταλιά νερό...

Θα δημιουργηθούν νέα ρέμματα, ποτάμια, ρυάκια, λίμνες, λιμνοθάλασσες! Αχαρτογράφητες υδάτινες εκτάσεις! Θα εγκλωβιστούν οδηγοί, θα απεγκλωβιστούν οδηγοί, θα "μουλιάσουν" υπόγεια (κι όχι μόνο).

Οι ουρές των αυτοκινήτων θα φαίνονται από την ερευνητική αποστολή στον Άρη κι οι οδηγοί θα έυχονται να είχαν αγοράσει εκείνο το φουσκωτό Mostro, που είχαν βρει σε τιμή ευκαιρίας πέρυσι!

Κάθε χρόνο τα ίδια... Κάθε χρόνο λέμε (ή καλύτερα "λένε"), τι πρέπει να γίνει, ώστε τον επόμενο χρόνο να μην έχουμε ίδιες εικόνες. Να μην υπάρχει ταλαιπωρία, χαμένες περιουσίες, χαμένες ζωές. Τα λέμε, έρχεται το καλοκαίρι, τα ξεχνάμε...

Το ωραίο είναι, πως με τόσο νερό που μας ρίχνει ο Κύριος, εμείς επιμένουμε να μην έχουμε νερό να πιούμε! Τεράστιες διαρροές, τεράστιες σπατάλες, η άδρευση παραμένει στα πλαίσια του 1920 και λέμε το νερό - νεράκι...

Λόγω απελπισίας θα Σας πω μόνο ένα: Μακάρι φέτος να μη θρηνήσουμε θύματα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως και βροχές θα έχουμε και καταστροφές και τηλεοπτικα παράθυρα*...

Καλό μας χειμώνα, λοιπόν... Οι έχοντες πλεούμενα να βοηθήσουν τους υπολοίπους! Φουσκωτά - Ταξί, ίσως, είναι η επόμενη επαγγελματική κίνηση μου!

Μετά τιμής

* Αυτά τα "παράθυρα" σε τί όροφο είναι και πλημμυρίζουν ΜΟΝΟ από βλακεία?!?

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Altec... Brothers

Όπως, πολύ σωστά, διατύπωσε κι η συμπαθέστατη Λιάνα Κανέλλη την Πέμπτη "Καπιταλισμός χωρίς κραχ είναι σαν παράδεισος χωρίς κόλαση".

Μετά τα μαύρα νέα για την αμερικανική, τα σύννεφα μίας νέας οικονομικής ύφεσης, ικανά να διαπλεύσουν τον Ατλαντικό, είναι ορατά. Το χρηματοοικονομικό σύστημα των Η.Π.Α. ακολούθησε την, εδώ και καιρό, διαφαινόμενη πορεία του προς το ναδίρ και τώρα αρχίζουν τα σενάρια. Όχι τόσο ευοίωνα, αλήθεια είναι...

Μας απασχόλησαν αρκετά οι συζητήσεις αυτές. Το τί γίνεται στην αντίπερα όχθη, το τί θα γίνει στο "χωριό" μας.. Εάν το φυτίλι είναι βραδυφλεγές ή όχι. Οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές, αστρολόγοι, μάγοι, μέντιουμ, όλοι είχαν εικόνα κι άποψη!

Την ίδια ώρα η Altec κλείνει. Η δικιά μας Lehman Brothers! Με χρέη προς τον Ο.Τ.Ε. που ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια ευρώ* (τόσα ήταν μέχρι τον Ιανουάριο) κι αδυνατώντας να αντεπεξέλθει σε αυτές τις υποχρεώσεις και στην αποπληρωμή των δανείων από διάφορες τράπεζες, το τέλος ήρθε!

Δεν είναι μόνο η κατάρρευση ενός κολοσσού του ελληνικού χώρου της πληροφορικής. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες άνθρωποι, που χάνουν τη δουλειά τους και τον ύπνο τους...

Για όσους δεν το ξέρατε, η Altec, είχε υλοποιήσειαρκετά έργα σε σχεδόν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. 2.οο0 δημόσιοι φορείς ήταν εντεγμένοι στο πρόγραμμα "Σύζευξις", το οποία είχε περατωθεί από την άνωθεν εταιρεία!

Υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Σύστημα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, το Taxis κι άλλες το ίδιο ή λιγότερο νευραλγικές, πλέον υπολειτουργούν. Σε περίπτωση πλήρους απενεργοποίησης τους, το χάος είναι ορατό. Τουλάχιστον μέχρι η κυβέρνηση να βρει αντικαταστάτη! Οι προσπάθειες έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι..

Φυσικά, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτή την τραγική κατάληξη της ελληνικής εταιρείας. Ακόμα λιγότεροι με τις συνέπειες! Αδικαιολόγητη πράξη κατά την ταπεινή μου άποψη.

Τα εν οίκω πρέπει να μας απασχολούν κατά τι περισσότερο! Δεν είναι δα και μικρό πράγμα ένας κερδοφόρος (μέχρι πρότινος) ελληνικός κολοσσός να κλείνει "εν μία νυκτί". Ειδικά όταν επηρρεάζει τόσο το ελληνικό δημόσιο. Τόσο σε θέματα οργάνωσης όσο και σε οικονομικά ζητήματα.

Πρέπει να θωρακιστούν οι ελληνικές εταιρείες. Να προφυλαχτούν... Δεν ξέρω, ποιός θα είναι ο καλύτερος τρόπος. Πρέπει, όμως, τα "μεγάλα κεφάλια" να σκαρφιστούν γρήγορα κάτι.

Το κραχ στην Αμερική είναι γεγονός, αλλά ας πάρουμε τα μέτρα μας, κύριοι....

Μετά τιμής

* Δελτίο Τύπου Ο.Τ.Ε. (http://www.ote.gr/anakoinshow.asp?cat=3&id=880)