Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Εκλογές, Ψέμματα και Βιντεοταινίες...

Μετά από πάρα πολύ καιρό, βρήκα το χρόνο να γράψω ξανά...

Ελπίζω όλοι Σας να είασστε υγιείς κι ευτυχισμένοι!

Δεν ήξερα, τι να πρωτογράψω από τη θεματολογία, που έχω στο μυαλό μου, οπότε επέλεξα ένα θέμα καθημερινό στην Ελλάδα... Τις εκλογές!

Δημοσκοπήσεις, συζητήσεις, θεωρίες... Όλα αυτά σε μία περίοδο, που ολόκληρος ο "πολιτισμένος" κόσμος προσπαθεί να αντιληφθεί τη νές τάξη πραγμάτων.

Εμείς, έχοντας λύσει ΌΛΑ μας τα προβλήματα, αναλωνόμαστε σε συζητήσεις επί συζητήσεων.

Δε λέω. Είναι σημαντικό θέμα το ποιός θα οδηγήσει τη χώρα μας έξω από τον ύφαλο, στον οποίο έχουμε προσκρούσει, αλλά έλεος...

Αντί να μιλάνε οι πολιτικοί μας με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία, ας εργαστούν λίγο μαζί. Σκεφτείτε το λίγο: ποιός δε θα σκεφτόταν λίγο περισσότερο να ψηφίσει (ας πούμε) ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν αντί να ασχολείτε η συγκεκριμένη παράταξη με σκάνδαλα, "σήκωνε τα μανίκια" και βοηθούσε την κυβέρνηση προς εξέυρεση λύσης στα προβλήματα του τόπου.

Ουτοπικό, θα μου πείτε. Ίσως....

Το μεγάλο ζήτημα είναι, το πως θα λειτουργήσουμε αυτή τη φορά στις εκλογές. Να αναλύσω λίγο το σκεπτικό μου...

Θα συμφωνήσω, πως μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι δυσαρεστημένη με τη Νέα Δημοκρατία. Εμπρός στην κάλπη θα ψηφίσουν, όμως, πώς?? Με γνώμονα την δυσαρέσκεια αυτή? προς αντίδραση? προς αληθινή πίστη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή κάποια άλλα παράταξη??

Δυστυχώς, δεν πιστεύω πως μία κυβέρνηση συνασπισμού θα βοηθήσει.. Θεωρώ δύσκολο στη Ελλάδα δύο παρατάξεις να συνεργαστούν για το κοινό καλό... Εδώ και χρόνια έχουμε διδαχθεί, πως όποιος εκλέγεται πρώτα βολέυει τον εαυτό του, μετά τους οικείους του, μετά τους ψηφοφόρους του... Μέχρι εκεί!

Αυτά τα περί "μηνύματος" στους κυβερνώντες μέσω μίας συνασπιστικής κυβέρνησης, τα ακούω με ένα χαμόγελο σχηματισμένο! Φίλοι, μου.... Από τη στιγμή, που θα εκλεγεί κάποιος, το μήνυμα πάει περίπατο! Για την Ελλάδα μιλάμε.

Δε νομίζω ο μεθαυριανός πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνασπισμού, να προβληματιστεί ιδιαίτερα! Ο στόχος του επετεύχθη! Είναι κυβέρνηση! Δε θα κάτσει το βράδυ μετά το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα να πει: "Κόιτα.. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος...."

Εξελέγη! Αρχίζει το πάρτυ....

Ακόμα, δεν πιστεύω πως μία κυβέρνηση συνασπισμού θα μείνει πολύ καιρό στη διακυβέρνηση του τόπου. Έτσι, κατά την άποψή μου, θα οδογούμαστε συχνά σε εκλογές κι αυτό δεν συμφέρει τη χώρα μας. Η σταθερότητα πάει περίπατο και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι ό,τι χειρότερο!

Χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, σχεδόν κοινής αποδοχής, ώστε να διοικήσει και να παράγει έργο.. Ποιά θα είναι αυτή..... Εδώ ξεκινούν τα προβλήματα...

Στην αντίπερα όχθη σκέφτομαι, πόσο όμορφα θα ήταν, στον πρώτο γύρω των εκλογών, η αποχή μας να φτάσει στο 80%! Αυτό σίγουρα θα ήταν ένα μήνυμα... Θα καταλάβαιναν, έστω κι ελάχιστα, ότι πάυσαμε να είμαστε πρόβατα επί σφαγήν..

Βέβαια, όταν θα ανέβαινε κάποιος στην εξουσία, είπαμε..... Απογοήτευση!

Προς αναμονή εξελίξεων, λοιπόν... Ελπίζω αύριο να επανέλθω

Σημείωση: Μά πώς είναι δυνατόν, να θεωρείς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν την καλύτερη λύση την χρονική αυτή περίοδο, αλλά ταυτοχρόνως θα θεωρείς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατιάς καταλληλότερο για πρωθυπουργό?? Α, ρε Έλληνες!!!

Σημείωση 2: Τον Λύσανδρο Καυτανζόγλου ελάχιστοι των έχουν ακουστά... Σε όσους θυμίζει κάτι, ίσως να είναι το στάδιο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Καυταντζόγλειο). Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες εν Ελλάδι! Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται το Αρσάκειο, τα κτίρια της πολυτεχνικής σχολής κι αρκετές εκκλησίες.. Ο γίος του έδωσε τα χρήματα για την κατασκευή του "Καυτανζογλείου" (κι ουχί "Καυταντζογλείου") σταδίου στην Θεσσαλονίκη. Προσπαθώ να σκεφτώ αν τον έχουμε τιμήσει στην Αθήνα.. Αν ξέρετε, βοηθήστε με!

Μετά τιμής