Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Συ.Ριζ.Α. δε θέλετε?



Φίλοι μου,

τί μου κάνετε??? Ευχαριστημένοι?? Δυσαρεστημένοι??

Σήμερα δε θα Σας γράψω κάτι...

Θα παραθέσω τη γραφή κάποιου άλλου...

Τα παρακάτω τα έγραψε ο Νίκος Χανιάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος σε μία επιστολή, που έγραψε προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα λίγο πριν την αποχώρησή του από το Συ.Ριζ.Α. λίγο πριν τις εκλογές...

Τα λόγια είναι περιττά...


" Η  χώρα μας διέρχεται την πιο κρίσιμη ίσως φάση της νεώτερης ιστορίας της. 

Οι ερχόμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον της πατρίδας μας.

Συμμετείχα, ως μέλος της Πανελλαδικής  Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  στις συνεδριάσεις που είχαν γίνει πρίν τις εκλογές της 6ης Μαϊου και άκουσα τις θέσεις όλων  των αντιπροσώπων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κρίση και  τις  προτάσεις για έξοδο από αυτήν. Επίσης με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή στην Κορινθία συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο, λαμβάνω ηλεκτρονικά  ενημέρωση από το ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις εξελίξεις, αλλά και παρακολουθώ από πολύ κοντά τις θέσεις του, όπως αυτές εκφράζονται από τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του, αλλά και όπως διατυπώθηκαν στο επικυρωμένο προγραμμά του. 

Με δεδομένο τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επανειλλημένα δηλώνεται,  απορώ πως καμία από τις κυβερνήσεις των 27 χωρών της Ευρωζώνης δεν έχει πάρει θέση υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης  απορώ που, τις ούτως η άλλως αντιφατικές  θέσεις, δεν επικροτεί  έστω και ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα  των χωρών της Ευρωζώνης, ούτε βέβαια  κάποιο θεσμικό όργανο της Κοινότητας ή έστω και ένας εκπροσωπός  του.΄Οχι μόνο δεν βρέθηκαν συμπαραστάτες, αλλά ούτε καν συνομιλητές. Η απάντηση βέβαια είναι απλή, αφού οι εταίροι μας ή δανειστές αλλά και όλη η ανθρωπότητα γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός σαν  πολιτικό σύστημα  και οικονομική θεωρία, δεν επέλεξε την Ελλάδα για να αυτοκτονήσει, ούτε βέβαια ότι θα τον ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή στο σχεδόν άψυχο σώμα της Ελλάδας δεν υπάρχει  καμία δυνατότητα για κανένα πείραμα, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και  το  κύκνειο άσμα της ελληνικής αριστεράς. 

Ακόμα είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι όταν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ακουστούν οι συνιστώσες , θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. 

΄Ηδη, ενόψη πιθανής εκλογικής νίκης, είναι διακριτές αλλαζονικές και προκλητικές συμπεριφορές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε  τι θα συμβεί, χωρίς την χρηματοδότηση των ελλειμάτων από αυτούς που μας δίνουν τα χρήματα, για την οποία καμία απολύτως απάντηση δεν δίνετε, ρωτήστε τι συμβαίνει σήμερα στους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά ν΄αγοράσουν τα φαρμακά τους και βιώνουν αυτό ,που πιθανότατα θα συμβεί αύριο,  στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στους ( χωρίς επιδοτήσεις) αγρότες.

Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλευόμενοι την δίκαιη οργή και αηδία της κοινωνίας  για το διεφθαρμένο και σάπιο δικομματικό σύστημα, να τζογάρετε κυριολεκτικά το μέλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι  για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν  την πραγματικότητα.

Μήπως τελικά είναι προτιμότερη η αργή βάσανος των μνημονίων, από την οποία γίνονται κάποιες  προσπάθειες να γλυτώσουμε,  από την ανακοπή ή την ευθανασία της κοινωνίας που  με την πολιτική του, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειώνοντας σας δηλώνω ότι  δεν μου επιτρέπει η συνειδησή μου να συνεχίσω να συμμετέχω στα όργανα και τις διαδικασίες ενός κόμματος, το οποίο ιδιαίτερα μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου, ανέδειξε την τραγική του αδυναμία όχι μόνο να  προτείνει αξιόπιστη λύση  για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά  η κυβερνητική του προοπτική, εφόσον υλοποιήσει τις προγραμματικές του εξαγγελίες, είναι  άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του.

                                                                                                                                                                                  Χανιάς    Νίκος "