Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΧΗ

Τί κάνουμε φίλες και φίλοι μου??

Είχαμε δεν είχαμε φτάσαμε σε εκλογές... Ευρω-εκλογές, τουλάχιστον! Για τις εθνικές εκλογές λίγη υπομονή, παρακαλώ!

Περίμενα, λοιπόν,να βλέπω ετοιμασίες των ψηφοφόρων, να ψάχνουμε ταυτότητες, διαβατήρια, εκλογικά κέντρα.... Να υπάρχει, ρε παιδί μου, ένας πολιτικός αναβρασμός! Μία "δίψα" για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!!!!

Αντιθέτως, πλανώμουν πλάνην οικτράν! Η μόνη "δίψα" μας/Σας/τους είναι η δίψα για όμορφα κοκτέιλ σε κάποιο εκδρομικό προορισμό. Όλοι κλείνουν ξενοδοχεία, δωμάτια, σκηνές, καράβια, αεροπλάνα!!!

Για τις εκλογές ανησυχία καμμία. ΚΑΜΜΙΑ, όμως...

Κατά τα άλλα οι πολιτικοί μας φταίνε! Εκείνοι δεν ασκούν ορθά τα καθηκοντά τους... Το ότι εμείς δεν ασκούμε το μοναδικο, δημοκρατικό μας, δικαίωμα παραμένει στο απυρόβλητο!

Το ότι η βασική ερώτηση που ακούω γύρω μου είναι, αν θα πάθουμε κάτι στην περίπτωση που ΔΕΝ ψηφίσουμε, να με προβληματίσει??

Η δημοκρατία δημοκρατία κι η καλοπέραση καλοπέραση.. Έλλαδα ΑΘΑΝΑΤΗ κι Έλληνες ΛΑΣΚΑ.

Βέβαια θα βγούμε στους δρόμους με την πρώτη ευκαιρία για κάποια απεργία! Βλέπετε θα είναι μέρα εργάσιμη και θα μας βολέψει! Μετά θέλουμε να μας πάρουν σοβαρά οι πολιτικοί μας...

Λέμε, πως με την αποχή θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη το ΑΚΥΡΟ, θα είναι βροντερότερο μήνυμα!

Με το να πάμε να ψηφίσουμε και να "ρίξουμε" ΑΚΥΡΟ, δείχνουμε αποκλειστικά και μόνο την δυσαρέσκειά μας. Τους δείχνουμε, πως μπήκαμε στη διαδικασία να ψηφίσουμε, σεβαστήκαμε τους εαυτούς μας και τη Δημοκρατία κι επιλέξαμε να τους ακυρώσουμε ΟΛΟΥΣ! Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Με την αποχή δίνουμε ένα καλό άλλοθι σε όλους τους εξουσιάζοντες..... Θα πουν, πως δεν έχουμε δημοκρατική συνείδηση, ότι προτιμήσαμε τα μπάνια από το να δείξουμε τη δημοκρατική μας ταυτότητα... 

Η αποχή έχει πολλές αιτίες. Εκείνοι θα επιλέξουν ό,τι τους βολεύει!

Με το να ψηφίσουμε ΑΚΥΡΟ, όμως, δε τους αφήνουμε κανένα περιθώριο. Δείχνουμε, ότι μας ενδιαφέρει η πολιτική κατάντια της χώρας. Δείχνουμε, πως δε τους αντέχουμε πια κι ότι πρέπει να αλλάξει το τοπίο.

Μη τους κάνουμε τη χάρη να μας αφαιρέσουν τη δημοκρατική συνείδηση. Ας τους δείξουμε, πόσο πολύ τους έχουμε "ακυρώσει" στη καρδιά μας... Περιθώριο για εκδρομές και μπάνια θα έχουμε.

Μετά τιμής