Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται...

Καλημέρα, εθελοντές μου!!

Τελικά σήμερα τελειώνουν τα ψέμματα!

Θα έχουμε κυβέρνηση ή όχι... Λες και τόσα χρόνια, που είχαμε, είδαμε προκοπή...

Κάποιες παρατηρήσεις θέλω να κάνω. Έχουν ενδιαφέρον...

Αρχίζω:

- Ο κ. Τσίπρας πήρε 45% ή 16,78% ??? Συμπεριφέρεται σα να πήρε τη λαϊκή εντολή, μιλάει για λαό, που μίλησε... Κυκλοφορεί σαν πρωθυπουργός κι εκφραστής της λαϊκής βούλησης... Να σημειώσω, πως ΕΑΝ μίλησε ο λαός, τότε επέλεξε Νέα Δημοκρατία....

- Σε περίπτωση, που το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, γιατί ο κ. Σαμαράς ζητούσε αυτοδυναμία, αλλιώς θα μας οδηγούσε εκ νέου στις κάλπες?? Τότε δε γνώριζε, πως αυτό θα σήμαινε καταστροφή?? Ίσως, απλά, να μας απειλούσε... Όπως κάνουν όλοι τους...

- Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, αφού ήξεραν, ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση ( δεδομένου ότι αυτοδυναμία δε θα είχε κάποιος κι ότι δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμοι για συνεργασίες ), τότε για ποιό λόγο πίεζαν όλοι τους για αυτή την εκλογική διαδικασία??

- Ο κ. Καμμένος τελικά συνεργάζεται?? " Ούτε νεκρός " είχε δηλώσει.... Οπότε ζωντανός, ίσως, και να συνεργάζεται! Εάν αληθεύει κι η επιστολή του προς την Προεδρία της Κυβερνήσεως, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ συνεργάζεται!! Εάν, πάλι, δεν αληθεύει, τότε να επέμβει η Εισαγγελία και να βρει τον πλαστογράφο...

- Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν επιλογή του ελληνικού λαού?? Συγκέντρωσε το 6,97%!! Γιατί δεν καλείται στις διαβουλεύσεις??? Καλείται η Δημ. Αρ. με το 6,11%, οπότε γιατί όχι κι η Χρυσή Αυγή?? Μάλλον, είναι πιο φασίστες κι από τους " φασίστες "....

- Για ποιό λόγο τείνει να γίνει λαϊκός ήρωας ο κύριος Τσίπρας?? Αρνείται τα πάντα, το τουπέ του είναι τραγικό κι αερολογεί διαρκώς...

- Μόνο η Αλέκα παραμένει σταθερή! Μέχρι τελευταίας δήλωσής της! Οφείλω να το παραδεχτώ....

- Ο κ. Βενιζέλος χθες είπε το καλύτερο! Να συνεργαστούν όλοι, να προσπαθήσουν όλες τις προσεγγίσεις και να φανεί τί είναι και τί δεν είναι εφικτό! Να αδειάσει ή να γεμίσει, δηλασή, τις φαρέτρες των κομματικών θέσεων...

- Ο κ. Κουβέλης θέλει να συνεργαστεί, αλλά ουχί χωρίς την παρουσία του Συ.Ριζ.Α... Πολύ σωστό το σκεπτικό του, αλλά, δυστυχώς, μιλάει εκ του ασφαλούς μιας και ο κ. Τσίπρας δείχνει απρόθυμος σε κάθε είδους σύμπνοια...

Συμπερασματικά....

Πιστεύω, ότι ο κ. Τσίπρας ψηφοθηρεί! Μία στρατηγική με δύο άξονες: 1. Αποποίηση ευθυνών σε περίπτωση δημιουργιας κυβέρνησης συνεργασίας των υπολοίπων κομμάτων και 2. Αύξηση των ποσοστών του στις επόμενες εκλογές ( με σκοπό να βγει πρώτο κόμμα ) σηκώνοντας τη σημαία της αντίστασης!

Μία αντίσταση χωρίς προτάσεις, αλλά με αρνήσεις...

Ένα άλλο σενάριο είναι ο κ. Τσίπρας να ποντάρει σε δυσμένεια της Ελλάδος κι ώθηση στην έξοδο ( μιας κι όσο δεν εκταμιεύονται οι δόσεις, εκεί πάμε ), ώστε μετά να κυβερνήσει απελευθερωμένος και χωρίς βάρη! 

Έχουμε μπλέξει...

Ήταν γνωστό, πως όλοι τρέχουν πίσω από τα ψηφάκια...

Ήταν γνωστό το πόσο πατριώτες είναι όλοι τους...

Μία σημείωση προς τον κ. Τσίπρα:

Αθροίστε λίγο τα ποσοστά Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ. και πείτε μας, τί είπε ο " λαός, που μίλησε "... Το 32,03% στηρίζει τα δύο αυτά κόμματα... Οπότε μη μιλάτε για το λόγο του εκλογικού σώματος..

Και μία γενική παρατήρηση: Κάντε όλοι μία πρόσθεση: Αθροίστε τα ποσοστά των κομμάτων, που στηρίζουν το μνημόνιο ( με διαπραγματευση ) κι αυτών, που δεν το στηρίζουν ( απόλυτα )...

Ο λαός έχει αποφασίσει και μας θέλει εντός Ευρωζώνης....

Μετά τιμής,

Γιάννης Δημητριάδης








2 σχόλια:

Mihalis Sideris είπε...

Γιαννη καλημερα.
Θα ξεκινησω λιγο ανορθοδοξα, απο το θεμα της Χρυσης Αυγης.Ειναι δεδομενο οτι σε μια δημοκρατια πρεπει να σεβομαστε ολες τις κοινοβουλευτικες της συνιστωσες ασχετα απο το ιδεολογικο χασμα που μας χωριζει απο αυτες.
Εννοειται λοιπον οτι ακουγεται τουλαχιστον αστειο να λεμε "Δεν συναναστρεφομαστε θεσμικα με την ΧΑ γιατι παραειμαστε δημοκρατες, ενω αυτοι φασιστες". Ο ορισμος της σχιζοφρενειας. Να σημειωσω οτι δεν την ψηφισα,ψηφισα Καμμενο, αλλα κατανοώ απολυτα καποιους ψηφοφορους της. Αν ζουσα στον Αγ.Παντελεημωνα και φοβομουν να αναπνευσω δεν θα σηκωνα κουβεντα απο κανενα.
Απο την αλλη μου φαινεται ακομα πιο παραδοξο οι ιδιοι που κατηγορουν την ΧΑ, να προσκεινται ή να συμπαθουν το ΚΚΕ του οποιου βασικη αρχη διακυβερνησης ειναι να δωσει το ελευθερο στο πληθος για καταλειψη των μεσω παραγωγης και ενεργειας.
Σε δευτερο χρονο δε, να παραδεχεται οτι οι εκλογες μετα την επανασταση αυτη δεν θα ειχαν νοημα. Παρολα αυτα ενα κομμα με διαχρονικα παγιες Σταλινικες θεσεις αντιμετοπιζεται σαν φορεας αρχων δημοκρατιας!Οντως το ΚΚΕ μενει ακλονητο στις θεσεις του αλλα για ενα λογο. Για τον ιδιο λογο που ο Βγενοπουλος δεν αναλαμβανει τον Παναθηναικο. Γιατι δεν εχει αλλη επιλογη. Οπως λοιπον ο Βγενο παταει πανω στην ΓΗΠΕΛ, ετσι και το ΚΚΕ παταει πανω στην ολικη ανατροπη. Δηλαδη οτι δεν συμμετεχει σε καμμια αλλαγη παρα μονο στην ολικη ανατροπη του καπιταλισμου. Βεβαια ουτε αυτοι μας εξηγουν τα επακολουθα του απομονωτισμου που μοιραια θα επελθει σε καθεστως απολυτου κρατισμου, αλλα δεν πειραζει.

Mihalis Sideris είπε...

Το Πασοκ πλεον δεν το σιχαινομαι, απλα το λυπαμαι. Ο Βενιζελος που προ διετιας στην κοντρα του με τον ΓΑΠ αμφισβητουσε δημοσια τη νοητικη του ικανοτητα, σημερα χαιρετιζει τις κινησεις που εκανε για την αντιμετωπιση της κρισης.Δηλαδη μας λεει οτι ηταν χαζος για την διαχειρηση του Πασοκ, αλλα ιδιαιτερως προνοητικος και ευφιης για την διαχειρηση μιας πανευρωπαικης κρισης με επικεντρο εμας.Προεκλογικα δε μας προειδοποιουσε οτι εκπροσωπει το μονο αξιολογο και υπευθυνο κομμα να διαχειριστει την κριση αυτη, συλλογισμος που μετατραπηκε σε ευθυ κατηγορω προς το κομμα αυτο λεγωντας οτι το Πασοκ εχει σαπισει και μονο ενας 30αρης μπορει να το σωσει.Τελεια..
Η ΝΔ απο την αλλη με εναν αρχηγο στα ορια της σχιζοφρενειας, δυο χρονια τωρα ασκει αντιπολιτευση με σημαια την καταργηση του μνημονιου, προσπαθει να μας πεισει οτι η παγιδα στην οποια επεσε ειναι εικονικη και δεν αποτελει αναιρεση των λογων της. Λες και υπαρχει ανθρωπος που ξεχασε τον Σαμαρα να δηλωνει εγγυητης των υπογεγραμμενων του Πασοκ προκειμενου να παραιτηθει ο ΓΑΠ και να αναλαβει αυτος την πρωθυπουργεια.Λες και ξεχναει καποιος οτι οι εκλογες αυτες ειναι πολιτικο τεκνο του Σαμαρα. Η οτι ο ιδιος ανθρωπος που μας απειλουσε οτι "Η αυτοδυναμια ή επαναληπτικες εκλογες" σημερα εκλιπαρει για συγκυβερνηση.
Ο Τσιπρας απο την αλλη για μενα δεν ειναι ανακολουθος. Αντιθετα τον βλεπω να κρατα μια θεση που εχει σοβαρο πολιτικο κοστος. Σε αντιθεση με το ΚΚΕ δεν λεει οτι για ολα φταει γενικα και αοριστα ο καπιταλισμος. Οποτε αν αποτυχει θεσμικα μεσα σε μια δημοκρατια θα επομιστει τις κοινοβουλευτικες του ευθυνες χωρις να αναζητησει αλλοθι στον κακο καπιταλισμο. Μου ακουγεται δε πολυ λογικο να θετει σαν βαση συννενοησης την αναιρεση των υπογραφων Σαμαρα Βενιζελου με τις οποιες δηλωναν υποταγη στο μνημονιο. Αν αυτοι οι δυο θεωρουν οτι το να προσβαλουν την Μερκελ με αυτο τον τροπο ειναι εξωφρενικο, αλλο τοσο θεωρω και γω ανηκουστο το να υπογραφει ενας αρχηγος κοινοβουλευτικης παραταξης χαρτι υποτελειας σε εξωκοινοβουλευτικους παραγοντες. Επισης να θυμισω εδω, τι ειχε γινει τοτε που ο αστειος Σημιτης ειχε ευχαριστησει απο το βημα της βουλης τους Αμερικανους....Ο Τσιπρας κατα τη γνωμη μου λοιπον γυρναει τουμπα το παιχνιδι και δοκιμαζει τα ορια της νομισματικης ενωσης με τον ιδιο τροπο που αυτη δοκιμαζει τα δικα μας εδω και 2 χρονια.Οι διγλωσιες, οι προσβολες, οι απειλες που υπομειναμε τα 2 αυτα χρονια σαν λαος εκφραζονται τωρα απο τον Τσιπρα με ενα τροπο που στην πολιτικη ειναι αντιστοιχα προκλητικος για τους συνομιλητες του.
Τελος ο Καμμενος, εκφραζει την ποινικη διασταση των πεπραγμενων της πολιτικης ζωης. Ειναι αυτος που δεν φωναζει τοσο για το τι θα γινει, οσο για το πως φτασαμε να στο σημειο να γινει. Και αυτο το θεωρω χρησιμο. Αλλωστε δεν ειναι δυνατον να στηριχτω σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να λοιδωρησει το ενα το αλλο.Αφου σε πολλα σκανδαλα ειναι ανακατεμενοι σε τετοιο βαθμο που ουτε και οι ιδιοι δεν μπορουν να διαχωρισουν τις ευθυνες τους.(SIEMENS)..Αν τωρα αποδειχθει οτι χαρτι ειναι αληθινο, απλα σαν ψηφοφορος του θα εχω πεσει εξω στην γνωμη μου γι αυτον. Δεν εχω το αλλαθητο. Ψηφιζω, οπως και ολος ο κοσμος, με υποκειμενικα κριτηρια..

Ευχαριστω πολυ και καλη αρχη.