Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Υπόθεση Κώστα Σακκά

Γειά Σας, γειά Σας...

Τί μου κάνετε? Άρχισαν οι ζέστες, θαρρώ! Σας εύχομαι να με διαβάζετε από παραλίες, πισίνες, νησιά, αμμουδιές...

Η αφεντομουτσουνάρα μου παραμένει στις επάλξεις!

Σήμερα θα μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου για ένα θέμα, που μας αποσχολεί τις τελευταίες μέρες.

Την υπόθεση του αναρχικού (κατά δήλωσή του), υπόδικου, προφυλακιστέου και -εδώ και 40 ημέρες- απεργού πείνας, Κώστα Σακκά.

Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή, επειδή έχω αρχίσει να πιστεύω πως ανήκω σε μία λεγεώνα ηλιθίων ή πως, κάποιοι, έχουν αρχίσει την επάνδρωση μίας τέτοιας κίνησης!

Ο Κώστας Σακκάς έιχε συλληφθεί πριν 31 μήνες για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Παραμένει έγκλειστος πέραν του ανώτερου ορίου, που προβλέπει ο νόμος. Ήτοι 18 μήνες (άρθρο 6, παράγραφος 4 του Συντάγματος) με πρόβλεψη από τον Κοινό Ποινικό Κώδικα για επέκταση της κράτησης για 12 ακόμη μήνες (άρθρο 288) για συναφείς πράξεις.

18 + 12= 30, ο Σακκάς είναι προφυλακιστέος 31 μήνες. Λογικά, θα μου πείτε, δυσανασχετεί ο δύσμοιρος.

Απεργός πείνας εδώ και 32 ημέρες, αποφάσισε να πιέσει τους αρμοδίους από την πρώτη στιγμή που εξέπνευσε το 30μηνο. Και με το δίκιο του! Ποιός θέλει να παραμένει "άδικα" στη φυλακή.

Κι εάν όχι άδικα, χωρίς να έχει δικαστεί - μιας και το Δίκαιό μας αναγνωρίζει το κριτήριο της αθωότητος, μέχρι αποδείξεως τουναντίου.

Τα πράγματα, φυσικά, δεν είναι ακριβώς έτσι...

Με άλλα λόγια, με αφορμή ένα μικρό, πολύ μικρό ψεγάδι του δικαστικού μας συστήματος, του ατυχούς γεγονότος δηλαδή ότι ο Κώστας Σακκάς λόγω αδυναμίας των υπερφορτωμένων δικαστικών αρχών της χώρας μας και αρκετών αναβολών της δίκης του, παραμένει εδώ και μόλις 30 μήνες προφυλακισμένος χωρίς να δικαστεί, κουμμουνιστικά κέντρα επιρροής, μασωνικές στοές του εξωτερικού, αναρχικοί κύκλοι και άλλοι θαμώνες των διαδικτυακών Εξαρχείων όπως ο Αντώνης Αντωνάκος προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Κώστας Σακκάς είναι άδικα προφυλακισμένος για 30 και κάτι μήνες.

Οι ίδιοι ποταποί κύκλοι και άνθρωποι επιχειρούν με σοφιστείες, λεκτικά τεχνάσματα, φθηνούς συναισθηματισμούς («θα πεθάνει από την πείνα ο άνθρωπος μετά από 40 μέρες»), σαφείς αναφορές στο αχρείαστο ελληνικό Σύνταγμα και την Ποινική Δικονομία, να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ο Κώστας Σακκάς θεωρείται ο Έλληνας Οσάμα Μπιν Λάντεν, ως ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο – ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Μια οργάνωση που σχεδίαζε να ανατινάξει με ειδικό αερόστατο τον Παρθενώνα και λειτουργούσε αυστηρά στα πρότυπα της Αλ Κάιντα, του Φωτεινού Μονοπατιού και του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου.

Ευτυχώς, όμως, την ίδια στιγμή ξεπροβάλλουν άλλα φωτεινά πνεύματα, άλλοι άνθρωποι δηλαδή περισσότερο μορφωμένοι, έγκριτοι, σοβαροί, αντικειμενικοί, αξιόλογοι, πολέμιοι  και θαρραλέοι, οι οποίοι χωρίς κουκούλες, ονοματεπώνυμοΔεξί Εξτρέμ») και εκπληκτική γνώση του ελληνικού Συντάγματος και των ανακυπτόντων νομικών θεμάτων, σημείωσαν σταράτα σε σοβαρότατες ηλεκτρονικές στήλες ότι:

«Ο αναρχικός ίσως πολεμά την κοινωνία με το «αδύνατο» σημείο της, την νομιμότητα και το θετικό δίκαιο των χαζών αστών, το οποίο ο ίδιος ποδοπατεί. Εγώ θέλω να απαντήσει η Πολιτεία με το ίσως ακόμη μία φορά περιπαιζόμενο «χαζό» θετικό δίκαιο. Ερωτώ πάλι, η 2α κατηγορία είναι όντως διαφορετική της πρώτης και στηριγμένη, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι; Εάν ναι, τότε καλώς προφυλακίσθηκε εκ νέου, και όλα καλώς καμωμένα».
Τι θέλούν λοιπόν να μας πουν οι εμβριθείς νομικοί, υπερασπιστές της δημοκρατίας  και οι συν αυτώ πνευματικοί αδελφοί όπως ο εισαγγελικός λειτουργός που συνέγραψε το σκεπτικό του υπ’ αρ. 1346/2013 βουλεύματος αναφέροντας ότι:
«Οι πράξεις για τις οποίες επιβλήθηκε η προηγούμενη και η νέα προσωρινή κράτηση εις βάρος των κατηγορουμένων δεν αποτελούν επιμέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης, αλλά συνιστούν διαφορετικές υποθέσεις, για τις οποίες μάλιστα σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, εκδόθηκαν διαφορετικά βουλεύματα, καθόσον δεν εμφανίζουν φυσική ενότητα, αλλά κυρίως όσον αφορά τις κακουργηματικές πράξεις οι οποίες τελέστηκαν στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης και τελούν σε πραγματική συρροή με εκείνη της συγκρότησης της εγκληματικής οργάνωσης, είναι ενταγμένες σε διαφορετικό χωροχρονικά προσδιορισμένο για κάθε δικογραφία εγκληματικό σχέδιο, με ετερόκλιτη αλληλουχία εγκληματικής δράσης».
Μήπως, απλά το θέμα είναι μετά τη δεύτερη κατηγορία να του αποδοθεί διαδοχικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μια τρίτη, μια τέταρτη και μια πέμπτη ώστε να προσεγγίσουμε λίγο τα διεθνή δημοκρατικά πρότυπα της δεκαετούς κράτησης χωρίς δίκη (5 κατηγορίες x 18 μήνες = 90 μήνες) όπως αυτά ισχύουν για τους κρατούμενους-φιλοξενούμενους των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο;
Μήπως το δημοκρατικό έλλειμμα, που επικαλούνται σκόπιμα οι προαναφερθέντες μυστικοί κύκλοι, σκοτεινά κέντρα εξουσίας, νομικοί αμφιβόλου κύρους και αναρχικά αποβράσματα της κοινωνίας μας είναι απλά η μη απόδοση μιας τρίτης, μιας τέταρτης και  κατόπιν μιας πέμπτης κατηγορίας εναντίον του Κώστα Σακκά;
Μήπως, τελικά, το πρόβλημα της υπόθεσης του Κώστα Σακκά είναι πολύ εύκολο να λυθεί έτσι υπέρ της σημερινής Δημοκρατίας μας, η οποία υπερασπίζεται μέχρι την τελευταία ρανίδα του συνταγματικού της αίματος τα δικαιώματα των Ελλήνων, το καλό του ελληνικού έθνους, την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος και τα συμφέροντα της Τρόικας, που δεν αφήνει υποθέσεις να παραγράφονται μετά από 11 αναβολές (υπόθεση Μελισσανίδη & μετά αγορά ΟΠΑΠ), που επιτρέπει όσους κατηγορήθηκαν άδικα για το μεγαλύτερο κύκλωμα τοκογλυφίας στην Ελλάδα να λαμβάνουν πρωτοδικώς ποινές άνω των έντεκα ετών φυλάκισης αλλά μετά να είναι ελεύθεροι να πίνουν ωραίους ελληνικούς καφέδες φερ’ ειπείν στο Σινάτρα και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι κακοί, να μην τα θέλουν όλα αυτά.
Τα συμπεράσματα δικά Σας..
Τα δικά μου τα έχω βγάλει...
Dura lex - sed lex*, αγαπητοί μου!


Μετά τιμής,
Γιάννης Α. Δημητριάδης 
* Σκληρός ο νόμος, αλλά νόμος














Δεν υπάρχουν σχόλια: