Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αμερικανικές Εκλογές

Ειλικρινά, φίλοι μου, δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με τις εκλογές των Η.Π.Α., όσο κουτό κι αν είναι αυτό, αφού το αποτέλεσμά τους επηρρεάζει τις ζωές όλων μας.

Κάποιες σκόρπιες ομιλίες, κάποιες σκόρπιες δημοσκοπήσεις, κάποιες σκόρπιες αναλύσεις... Τίποτα συγκεκριμένο, όμως. Προσωπικό όφελος, άμμεσο εννοώ, δεν έχω κι έτσι απλά παρακολουθώ εξ' αποστάσεως τις εξελίξεις.

Ένα απέραντο θέατρο μου θυμίζει η εκλογική διαδικασία στην Αμερική. Δεν έχω καταλήξει αν είναι θέατρο του παραλόγου ή όχι, αλλά η υποκριτικές ικανότητες των υποψηφίων σίγουρα εντυπωσιάζουν.

Μία με το μικρόφωνο στο χέρι, σαν άλλες πριμαντόνες, μία με τις συνεντεύξεις των οικείων τους, μία με το ένα, μία με το άλλο.. Υπερπαραγωγή αντάξια των ακριβότερων του Hollywood.. Με όλες τις κατηγορίες των oscar: πρώτου ανδρικού ρόλου, πρώτου γυναικείου, σεναρίου, μουσικής...

Κάθε υποψήφιος έχει τη δική του κάστα να τον υποστηρίζει και, φυσικά, να τον χρηματοδοτεί. Χρήματα δωσμένα πάνω και κάτω από το τραπέζι, με ή χωρίς αποδείξεις. Τώρα, το πως γίνεται ο αυριανός πρόεδρος των Ημωμένων Πολιτειών να κατευθύνει τη χώρα χωρίς να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των υποστηρικτών-χρηματοδοτών-πολυεθνικών του είναι ένα θέμα. Ο έχων κοινό νου αντιλαμβάνεται...

Ανάμεσα στα πολλά αξιοσημείωτα κι αξιοπερίεργα του νομικού πλαισίου των εκλογών, υπήρχε ένα, το οποίο για άλλη μία φορά με έκανε να καταλάβω πόσο μπροστά είναι οι άνθρωποι στην μακρινή αυτή χώρα!

Η υποψήφια των Δμοκρατικών Sarah Palin βρέθηκε ξαφνικά στον αγώνα για τη θέση του αντιπροέδρου. Εξ' Αλάσκας ορμώμενη, η προσωπική της καρνταρόμπα δε διέθετε τα απαιτούμενα ρούχα κι αξεσουάρ για την προεκλογική καμπάνια της.

Για το λόγο αυτό, οι χορηγοί των Δημοκρατικών διέθεσαν 150.000 Δολλάρια για την αγορά ρουχισμού!

Το περίεργο έρχεται τώρα: Βάσει νόμου η συμπαθέστατη υποψήφια, μετά το πέρας της προεκλογικής εκστρατείας, πρέπει να πουλήσει τα ρούχα αυτά και να δώσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις!

Σας είπα... Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι! Ακόμα και για αυτό έχουν προβλέψει...

Δηλαδή το ότι χρηματοδοτούν κι εξαγοράζουν τον επόμενο πρόεδρο των Η.Π.Α. είνια νομικά σωστό κι αποδεκτό, αλλά το να κρατήσει ο υποψήφιος τα ρούχα, που αποκτήθηκαν με χρήματα ψηφοφόρων, όχι!!

Κι όλο αυτό το στεγανοποίησαν σε ένα νομικό πλαίσιο!! Δηλαδή.... Έτη φωτός μπροστά μας!

Τελικά οι εκλογές στην Ελλάδα είναι ένας παράδεισος! Όλοι υποψιαζόμαστε, τί γίνεται, αλλά δε μας το λένε κατάμουτρα! Δε μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, θεωρώντας μας τόσο ήλιθιους, αλλά πίσω από τις πλάτες μας...

Αρχίζω να τους εκτιμώ...

Σημείωση: Θα έπρεπε όλοι να ασχολούμαστε λίγο περισσότερο με την εκλογική διαδικασία και την προεκλογική πορεία των αμερικανικών εκλογών. Το αποτέλεσμά τους θα μας αλλάξει τη ζωή κι ας μη θέλουμε να το δεχτούμε...

Μετά τιμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: