Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Α Η Δ Ι Α

Τελικά πρέπει να μη βλέπω τις πρωινές εκπομπές πριν ξεκινήσω για το γραφείο...

Σήμερα ξεκίνησα τη μέρα μου με απίστευτα νεύρα κι αιτία ήταν μία λαοφιλέστατη φυσιογνωμία: αυτή του κ. Γιώργου Αυτιά.

Ένας κύριος, λοιπόν, μας εξιστόρησε το γιατί ένας τροχονόμος του επέβαλε πρόστιμο 350 Ευρώ, επειδή ο γιός του δεν καθόταν στο πίσω κάθισμα.. Όπως ΟΦΕΙΛΕ, δηλαδή!!!

Φτάσαμε, όπως όλα δείχνουν, να διαμαρτυρόμαστε ακόμα κι όταν ο κρατικός μηχανισμός έχει δίκιο. Φτάσαμε να κατηγορούμε το Σύστημα ακόμα κι όταν επεμβαίνει για την ακεραιότητά μας. Ειδικά σε περιπτώσεις, που εμείς είμαστε ανίκανοι να το πράξουμε...

Προσπαθεί, δηλαδή, η αστυνομία να σώσει το παιδί Σου από κάποιο ατύχημα κι Εσένα τον ίδιο από το ψυχολογικό βάρος ενός τραυματισμού του (στην καλυτέρα των περιπτώσεων) κι Εσύ, αντί να πεις κι "ευχαριστώ" βγαίνεις στα κανάλια....

Κι άντε.... Εσύ βγήκες... Είναι δυνατόν ο παρουσιαστής του καναλιού, που Σε φιλοξενεί να προλογίζει το θέμα λέγοντας: "Δε του φτάνουν του κοσμάκη τα προβλήματά του, του βάζουν κι άλλα οικονομικά χρέη πάνω από το κεφάλι του"?!?!?!? Δηλαδή να καταργήσουμε τα, νομίμως επιβαλλόμενα, πρόστιμα, επειδή έχουμε γενικότερο οικονομικό πρόβλημα.

Πολύ σοφή λογική! Επιτρέψτε μου να μη την ασπαστώ, όμως. Εάν δεν έχω ο ίδιος την κοινή λογική να προφυλάξω τη σωματική και ψυχική ακεραιότητά μου καθώς και των οικείων μου (για να μην πω του γενικότερου συνόλου), τότε κάποιος πρέπει να το κάνει! Κι από τη στιγμή που δεν έχω καταλάβει με το καλό (Κ.Ο.Κ., γενικότερη ενημέρωση...) ας το καταλάβω με το κακό (ποινή οικονομικής ή οιασδήποτε άλλης φύσεως).

Φυσικά κι ο κύριος, που έκανε την καταγγελία, έχει ένα ελαφρυντικό. Δεν φταίει εκείνος, που δεν υπάρχει ΠΑΙΔΕΙΑ στη χώρα μας! Δεν φταίει εκείνος, επειδή το σύστημα μας έχει μάθει να αδιαφορούμε! Φταίει, όμως, στο μέγιστο βαθμό, επειδή έχει οικογένεια και δεν ενδιαφέρεται για εκείνη, βασιζόμενος στην απλή λογική!

Θα μπορούσα να του δώσω ένα ακόμα ελαφρυντικό. Εκείνο, που ο Freud είχε ονομάσει "Asylum Ignorantia". Το "άσυλο" της άγνοιας, δηλαδή.. Είμαστε στον 21ο αιώνα! Άγνοια σε θέματα τέτοιος μορφής δεν υφίσταται,όμως!

Δε θέλω να γίνω πιο αυστηρός. Όλοι μας έχουμε πολλές έννοιες τον τελευταίο καιρό, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν.

Μη βιαστείτε να με πείτε νομοταγή ή υπόδειγμα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε από πρώτο χέρι, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως έχω ξαναπεί, όλοι μας έχουμε παρανομήσει. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Δεν έχουμε βγει να το διατυμπανίσουμε στα Μ.Μ.Ε., όμως και να κατηγορούμε θεούς και δαίμονες, επειδή συλληφθήκαμε εκτός των ορίων του νόμου...

Δεν έχουμε βγει να υπερηφανευτούμε, επειδή παρανομώντας θέσαμε σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου και δη της οικογένειάς μας! Κι ακριβώς, επειδή δεν έχουμε κάνει δημόσια εμφάνιση για το λόγο αυτό, δε βρέθηκε και κάποιος δημοσιογράφος να μας υποστηρίζει και να κατηγορεί την τήρηση του νόμου..

Μία ερώτηση, κύριε δημοσιογράφε, όποιος κι αν είσαι Εσύ: Εάν σε κάποιο ατύχημα έβλεπες ένα παιδάκι τραυματισμένο, επειδή ο γονέας του, δε το είχε στο πίσω κάθισμα ούτε δεμένο, τί θα έλεγες? Θα σου έφταιγε και τότε η Αστυνομία, επειδή δεν έπιασε τον ασυνείδητο πατέρα?! Θα έφταιγε, τότε, ο πατέρας??? 'Η μήπως θα κατηγορούσες, ελαφρά τη καρδία, τον αμείλικτο νόμο της φυσικής, που ονομάζεται "ορμή"??

Λογικευτείτε, κύριοι... ΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙΤΕ... Μας βλέπει και μας ακούει κόσμος!

Σημείωση: Η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι σημαντικό πράγμα. Τα σχολεία μας δεν τα καταφέρνουν. ΌΛΑ ξεκινού από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας

Μετά τιμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: